fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Hangszereink

VOX AC15 CC1X

VOX AC15 CC1X

  • 2017.10.14

VOX AC15 CC1X

A VOX erősítők hangzásvilága alapvetően határozza meg a Beatles gitárjainak hangját. A Please Please Me-től a Rubber Soul albumig (ez után kezdtek el Fendert is használni) gyakorlatilag minden nagylemezük meghatározó gitárerősítője a VOX volt.

 

Epiphone Gibson J160E

Epiphone Gibson J160E

  • 2017.10.13

Epiphone Gibson J-160E

A Gibson a kilencvenes években hívta életre Epiphone márkanéven a J-160E „John Lennon signature” modelljét, ami a John által használt Gibson akusztikus gitár másolata. A gitárok az első években többek között a koreai Samick gyárban készültek, ami a keleti hangszerek esetében garancia volt a jó minőségre. A modell a mai mapig létezik, a gyártás azóta már sok keleti ország több gyárába is átkerült.

Fender Bassmann 100

Fender Bassmann 100

  • 2017.10.07

Fender Bassman 100

A mai basszusgitárosok zömétől eltérően én nem szeretem a modern, vékony, kicsit túl konkrét és túl gyors basszushangokat. Az én szívemet a mély tónusú, terjengős, lusta, „gömbölyű”, sőt, kissé túlvezérelt basszushangok melengetik igazán. Ez a fétisem igen harmonikusan találkozik a BlackBirds-ben betöltött szerepkörömmel, hiszen ez a hangkép a régi zenék jellemzője.

Ludwig Black Oyster

Ludwig Black Oyster

  • 2017.10.09

LUDWIG „Black Oyster Pearl”

Egy olyan dobos, mint én - akinek a Beatlessel kezdődött el minden, valamint Ringo Starr technikáját, érzékenységét és zenei gondolkodását mindig is a(z egyik) legjobbnak tartotta – persze, hogy egy olyan hangszerre vágyik, mint amit Példaképe használt…

Hofner Ignition Bass

Hofner Ignition Bass

  • 2017.10.02

Höfner Ignition Beatles Bass

A német Höfner cég által gyártott „hegedű”-basszusgitár kirívóan jellegzetes mind külsejét, mind hangzását tekintve. Paul McCartney egészen a kezdeti időktől használta a „Höfit”, és máig is hűséges maradt ehhez a basszusgitárhoz, illetve ennek különböző évjárataihoz és típusaihoz.

 

Rickenbacker 350V363

Rickenbacker 350V363

  • 2017.10.12

Rickenbacker 350V63 Liverpool (2004-2012)

Mióta az eszemet tudom, és amióta a Beatles-t ismerem (ez nagyjából egybeesik), mindig is érdekeltek hangszereik. Gitáros lévén talán furcsa, de gyerekkoromban Paul Höfnere volt számomra a nagy kedvenc. Később, mikor már zenekarban játszottam Beatles dalokat, de főleg a The BlackBirds megalakulásakor fordult érdeklődésem John Lennon Rickenbackere felé. Olyannyira, hogy bár pénzem egyáltalán nem volt, elhatároztam, hogy akárhogy is, de nekem lesz egy olyan.

Fender Twin Reverb

Fender Twin Reverb

  • 2017.10.10

Fender Twin Reverb - Silverface

Ez az erősítő életem álma volt, sose felejtem el a pillanatot, amikor az enyém lett. A hangja olyan csodálatos, hogy bár a körülbelül 40kg súlya miatt kifejezetten kellemetlen érzés vinni, nem adnám semmiért. Imádom nézni az elektroncsövek meleg, sárga fényét, hallgatni a rugós zengető éteri visszhangjait. És bevallom, hogy szagolgatni is szoktam, mert… leírhatatlan. Egyszer gyere el, szagold meg, és meg fogod érteni.

 

Epiphone Sheraton II.

Epiphone Sheraton II.

  • 2017.10.12

Epiphone Sheraton II ASB

Paul McCartney egyszer azt mondta, hogy ha választania kellene egyetlen elektromos gitárt, amit használ, akkor biztosan az Epiphone Casino gitárja lenne az. Nos, én is valahogy így érzek az Epiphone Sheraton-ommal kapcsolatban.

Fender Telecaster

Fender Telecaster

  • 2017.10.10

Fender Telecaster

Ez hosszú lesz, de sajnos ez egy olyan téma, ami mindig hatalmas izgalommal tölt el. Így is csak a lényegre szorítkozom, különben napokig olvashatnátok. Ne haragudjatok rám!

 

Fender F65

Fender F65

  • 2017.10.12

Fender F65

Nagyon szeretem a régi hangszereket. Van bennük valami, ami az új cuccokban nincsen. Nem azért, mert ne készítenének ma is nagyszerű gitárokat (bár manapság talán nehezebb megtalálni/megfizetni az igényes, jó dolgokat az elképesztő mennyiségű bóvli között, és ez nyilván nemcsak a hangszerekre igaz), hanem mert az eltelt idő és a használat szépen lassan teljesen egyedivé, szerethető egyéniséggé varázsolja őket. Erre mondják, azt hiszem, hogy a hangszernek lelke van.