fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Beatles Akták Blog

BORSBAN AZ IGAZSÁG!

BORSBAN AZ IGAZSÁG!

  • 2017.12.10

Borsban az igazság: 50 éves a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band nagylemez

Még csak pár napja, hogy Noel Gallagher betöltötte az ötvenet, és most követi őt a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című lemez is. És hogy jön ide Noel? Úgy, hogy állítása szerint amikor megszületett, a kórházi rádióban na meg otthon ennek az albumnak a dalai szóltak, vagyis a néhai Oasis fő dalszerzője az anyatejjel együtt szívta magába a Beatles zenéjét.

LOVE ME DO

LOVE ME DO

  • 2017.11.25

Love Me Do ( a dal teljes története 1958-tól 1998-ig)

 

Paul McCartney egyik iskolakerülésekor komponált dala 1958-ból, amit Lennon segítségével fejezett be 1962 szeptemberében. 

KINCS, AMI NINCS

KINCS, AMI NINCS

  • 2017.11.23

Kincs, ami nincs. (Avagy a Beatles első közös felvétele)

Azt talán nem csak a legelvetemültebb Beatles rajongók tudják, hogy a banda az igazán nagy lépéseit a profizmus felé Hamburgban szerezte. Itt 1960 és 1962 között többször is turnéztak különböző klubokban, éjszakai lokálokban. Itt is - mint aztán később az egész világon – szép lassan jutottak egyre feljebb, a jobb és elismertebb helyekre.

RECORDER MAGAZIN INTERJÚ 2015

RECORDER MAGAZIN INTERJÚ 2015

  • 2017.11.19

A Recorder Magazin interjúja a The BlackBirds- szel, 2015 augusztusából:

 

ÍGY TÖRTÉNT:

ÍGY TÖRTÉNT:

  • 2017.11.16

Így történt... (Első találkozásom a The BlackBirds zenekarral)

dr. Török Bálint írása

 

Valamikor 2008-ban volt, a pontos dátumot azért nem tudom, mert a napi feljegyzéseimet tartalmazó noteszomat autóm feltörésekor a táskámmal együtt elvitték. Az autót nem!

És innentől aztán jönnek a pozitív emlékek!

SZERETJÜK A BEAT-LISZT!

SZERETJÜK A BEAT-LISZT!

  • 2017.11.14

Szeretjük a Beat-Liszt! (Liszt és a Beatles)

A korabeli tudósítások szerint a Beatlemania első jelei Liszt Ferenc koncertjei alkalmával jelentkeztek először. Liszt - aki korának egyik legvonzóbb férfiideálja volt - szinte megbabonázta a női hallgatóságát, akik elragadtatott bekiabálásokkal és zsebkendőik bedobálásával jelezték, hogy most már tényleg nem bírják tovább türtőztetni magukat.

RINGO A RETYÓN

RINGO A RETYÓN

  • 2017.11.09

Ringo a retyón (a Beatles logójának története)

Azzal mindenki tisztában van, hogy Ringo Starr előtt a Beatlesnek több dobosa is volt. Pete Bestről szinte már mindenki hallott, pedig előtte olyan, máig sem ismert nevek ütötték a bőrt John, Paul és George mögött, mint Colin Hanton, Tommy Moore, Johnny Hutchinson, Norman Chapman, vagy a Ringo betegsége miatt az első 1964-es világkörüli turné alatt beugró Jimmy Nicol.

HÉT SZINT VAN

HÉT SZINT VAN

  • 2017.11.09

Hét szint van (a Beatles első füvezésének története)

A fiúk túl vannak az „A Hard Day’s Night” film és nagylemez bemutatóján és megjelenésén… eddig soha nem látott siker! Koncert, koncert után. Közben néha egy-egy dalt is felvesznek a londoni EMI stúdióban.

LENNON MEGFÚJTA

LENNON MEGFÚJTA

  • 2017.11.09

Lennon megfújta (John Lennon szájharmonikájának története)


A Beatles 1963-ban három gitár – dob felállással robbant be a köztudatba és bár rövidnek mondható, mintegy évtizednyi fennállásuk során, felvételeiken szinte mindenféle hangszert használtak, a mai napig elsősorban mint gitárzenekar tekintenek rájuk. Érthető, hogy a kérdésre, hogy milyen hangszeren kezdtek el zenélni a tagok, a legtöbb ember azonnal rávágja, hogy természetesen gitáron.