fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

VILÁGMÉRETŰ BEATLES ÖSSZEFOGÁS!!!

12 ország közösen énekli Paul McCartney 2001-es béke-himnuszát!

INTERNATIONAL BEATLES WEEKEND BUDAPEST (IN QUARANTINE 2020)

 

Fogadjátok szeretettel ezt a nemzetközi összefogás által született dalt, melyhez a THE BLACKBIRDS kezdeményezésére - a világ 12 országából - csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát.

A himnusz, amely 2001. szeptember 11. után íródott, aktuális minden olyan helyzetben, mikor az életünk és különböző kultúráink bármilyen jellegű fenyegetésnek vannak kitéve. A dal majdnem úgy hangzik, mintha az elmúlt hetekben íródott volna, hogy arról meséljen, ahogy az emberiség egyként harcol azokért a hétköznapokért, amiket nemrég el kellett hogy veszítsen és amit legtöbben egészen idáig magától értetődőnek hittünk. Újra eljött az ideje, hogy együtt énekeljünk, és - ahogy a dal mondja - küzdjünk a szabad élethez való jogunkért!

A The BlackBirds együttes eddigi 16 éves működése során, végigjárva a világ legrangosabb Beatles fesztiváljait Liverpoolban, Kanadában, Franciaországban, Finnországban és sok más országban nagy elismerést és ismertséget vívott ki a világ Beatles rajongóinak körében. Ezekről a helyekről pedig mindig újonnan szövődött barátságokkal tértek haza, és minden lehetőséget megragadtak arra, hogy együtt zenélhessenek távoli ismerőseikkel. Így volt ez tavaly is, amikor megrendezték Magyarország első nemzetközi Beatles fesztiválját, a Beatles Weekend Budapest-et.

Bár messzi országok zenészei számára amúgy is hatalmas szervezést, befektetést és szerencsét igényel a közös zenélés, most ráadásként elcsöndesedtek a világ koncerttermei és színpadai. De ki gondolta volna, hogy az elszigeteltség akár közelebb is hozhat embereket egymáshoz és lehetőséget adhat arra, hogy zenészek úgy zenéljenek együtt, ahogy korábban eszükbe sem jutott volna? Mindannyian rákényszerülünk, hogy alternatív megoldásokat találjunk a szeretteinkkel való érintkezésre, és a The BlackBirds tagjai azt a megoldást választották, hogy kedvenceik dalait játszva, messzi barátaikat közös együttműködésre invitálva zenélnek.

A videóban a világ különböző pontjain élő zenészek, Beatles rajongók, Beatles kutatók, imitátorok és az eredeti Beatles tagok barátai zenélnek együtt:

Aldo Spadaro – Hollandia
Carolina Rubirosa - Spanyolország
Hal Bruce – Kanada
Helen Anderson – Anglia
Jay Goeppner – USA
Javier Parisi – Argentína
Momo – Japán
Peterdi Gábor - Magyarország
The BeatLove – Oroszország
The Indonesian Beat Club – Indonézia
The Magical Band – Izrael
Ringer Star – USA
Sergey Radchenko - Ukrajna

A VIDEÓT ITT NÉZHETED MEG A YOUTUBE-ON