fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

McCARTNEY BUDAPESTEN - 15 ÉVE!

A Beatles őrültek legnagyobb ajándéka (2003-ig) az volt, hogy Paul ellátogatott egy koncert erejéig a budapesti Sportarénába! (A másik ajándékot Ringo Starr 2011-es látogatásakor kaptuk).

 

Nagyon hosszúra nem szeretném nyújtani ezt a „megemlékezést”, de néhány érdekes dolgot azért megemlítenék McCartney látogatásával kapcsolatban. Elsőként azt, hogy ha nem ég le a régi Sportcsarnokunk, akkor könnyen lehet, hogy Paul el sem jön hazánkba, hiszen (a pletykák szerint) annak a létesítménynek a tetőszerkezete nem bírta volna el Paul technikájának a súlyát. Kellett az új Sportaréna ehhez a koncerthez.

 

Paul Budapesten 2003. május 15-én.

 

Paul a május 14-i bécsi koncertje után repült át Budapestre, hajnali 2-3 óra körül a budapesti Kempinksi Hotel előtt kiosztott néhány autogramot, aztán felment a lakosztályába.

15-én, a koncert napján bringázott egy kört a Margit-szigeten, aztán magyar nyelvből leckéket vett Gordon Eszter fotóstól a Sportaréna öltözőjében.

Még egy hatalmas nagy „szerencse” ha úgy tetszik: Bill Bernstein – Paul turnéfotósa – épp a magyarországi koncerten nem tudott jelen lenni, mert szült a felesége, így itthagyta a koncertet. Így került be Gordon Eszter fotós Paulhoz és így történhetett meg az is, hogy a Back in The World turné minden állomásáról volt McCartneyék tulajdonában fotó, csak Magyarországról nem. Így az erről a turnéról kiadott könyvben egyetlen egy fotó sem szerepel a magyar buliról – ez mondjuk nem olyan jó, de legalább így értékesebbek és érdekesebbek a hazánkban készült képek! Eszter egyébként a The BlackBirds-ről is készített egy fotósorozatot pár évvel ezelőtt.

 

Paul a Hotel Kempinksi előtt Budapesten

 

A koncert után Paul-t azonnal visszavitték a Hotelba, én itt tudtam vele találkozni egy aláírás erejéig, hiszen a koncertről én is azonnal a Hotelhoz rohantam, bízván a sikerben. És be is jött!

Másnap, május 16-án Paul ismét bringázott egyet a Margit-szigeten és a stábjának ajánlására (és velük együtt) ellátogatott Kovács Koko István Boxutca nevű éttermébe. (Ami azóta már a múlté). Itt vegetáriánus ételeket rendeltek és ásványvizet ittak hozzá, bár Paul egy csésze fekete teát is rendelt. Sőt! Kapott is Kokóéktól ajándékba a teás szettből, mert annyira tetszett neki, hogy szeretett volna vásárolni belőle!

 

Kokónál a Boxutcában

 

A vendégkönyve is beírt

 

Magyarországot 16-án este 6-7 körül hagyta el magángépével és pár órával később már Münchenben landolt, ahol másnap folytatódott a turné!

Köszönjük Paul, hogy itt jártál és megismételhetetlen élményt adtál nekünk zenéddel és azzal, hogy szinte végig magyarul (is) konferáltál a koncerten! Imádunk PAUL McCARTNEY!!!

 

Hoffmann György (The BlackBirds)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

THE BLACKBIRDS BEATLES EMLÉKZENEKAR MAGYARORSZÁG ÉLŐ BEATLES SHOW // THE BLACKBIRDS BEATLES TRIBUTE BAND HUNGARY LIVE BEATLES SHOW BUDAPEST BEATLES LIVERPOOL

TRIBUTE TO JOHN LENNON PAUL McCARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR A HARD DAY'S NIGHT HELP LET IT BE ABBEY ROAD YELLOW SUBMARINE BORS ŐRMESTER SGT. PEPPER HUN

----------------------------------------------------------------------------------------------------