fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

KINCS, AMI NINCS

Kincs, ami nincs. (Avagy a Beatles első közös felvétele)

Azt talán nem csak a legelvetemültebb Beatles rajongók tudják, hogy a banda az igazán nagy lépéseit a profizmus felé Hamburgban szerezte. Itt 1960 és 1962 között többször is turnéztak különböző klubokban, éjszakai lokálokban. Itt is - mint aztán később az egész világon – szép lassan jutottak egyre feljebb, a jobb és elismertebb helyekre.

 

 

A hamburgi időszak alatt nőttek fel – minden tekintetben. Rengeteg rutint szereztek a zenélés terén (is): esténként akár 6-8 órát is játszottak és nem akárhogy! A részeg német tengerészeknek show kellett, arra indultak be igazán, így a Beatles nem engedhette meg magának a lazsálást a színpadon. Ekkor a basszert még nem Paul, hanem Lennon festőművész barátja, Stuart Sutcliffe kezelte, a doboknál pedig Pete Best ült, aki különcködésével mindig is kilógott a bandából – volt olyan pl., hogy nem volt hajlandó a zenekari egyenruhát magára húzni.

A hiedelmekkel ellentétben, Ringo Starr nem 1962-ben Londonban, a Love Me Do felvételénél játszott először a másik három Beatles taggal stúdió körülmények között, hanem itt Hamburgban, 1960 októberében. Tehette ezt azért, mert Ringo bandája (Rory Storm & The Hurricanes) ekkor szintén a hamburgi klubokban nyomta a Rock and Roll-t.

 

 

John, Paul, George és Ringo életük első közös felvételét egy kis hamburgi hangstúdióban készítették el, ahol is a Summertime c. Gershwin számot vették fel, két másik nóta mellett. Lennonék egy pár saját dalt szerettek volna rögzíteni, de mivel Pete nem volt ott (tessék, már megint kilógott) és Ringo nem ismerte a saját dalokat, letettek a szándékukról… A felvételt néhány példányban acetát lemezekre nyomták, de a mai napig egy sem került elő, pedig hatalmas kincs… ami hát ugye nincs!!!

 

 

Ha esetleg azért valaki meglelné, kérem, jelezze smiley

Köszönettel:

 

Hoffmann György (The BlackBirds Beatles Emlékzenekar)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

THE BLACKBIRDS BEATLES EMLÉKZENEKAR MAGYARORSZÁG ÉLŐ BEATLES SHOW // THE BLACKBIRDS BEATLES TRIBUTE BAND HUNGARY LIVE BEATLES SHOW BUDAPEST BEATLES LIVERPOOL

TRIBUTE TO JOHN LENNON PAUL McCARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR A HARD DAY'S NIGHT HELP LET IT BE ABBEY ROAD YELLOW SUBMARINE BORS ŐRMESTER SGT. PEPPER HUN

----------------------------------------------------------------------------------------------------