fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

ÍGY TÖRTÉNT:

Így történt... (Első találkozásom a The BlackBirds zenekarral)

dr. Török Bálint írása

 

Valamikor 2008-ban volt, a pontos dátumot azért nem tudom, mert a napi feljegyzéseimet tartalmazó noteszomat autóm feltörésekor a táskámmal együtt elvitték. Az autót nem!

És innentől aztán jönnek a pozitív emlékek!

A helyszín az Aranytíz.

Sokan tudják, hogy elvetemült Illés-drukker voltam és vagyok, így aztán az Aranytíz akkori Beat Klubjába is az FG-4 miatt mentem, hogy azokat a jó kis Illés és Fonográf számokat hallgathassam élőben!

 

És itt jött aztán a nagy-nagy „meglepetés”, a fiúk nem csak FG-4 zenekarként, hanem mint BlackBirds is lenyűgöztek! A Beatlest mindig is szerettem, de csak felületesen ismertem, mert annak idején az Illés mindent vitt nálam. Most aztán a BlackBirds játékával elszabadult a „pokol”, az első Beatles-hangok után és óta teljesen kétpólusú lettem, a BlackBirds is vonz, mint a mágnes. A Beatlest Ők ismertették meg velem és nem lehet elégszer hallgatni a BlackBirdstől a jó öreg Beatlest!

 

Az első BlackBirds-találkozáshoz tartozik, hogy hatását elmeséltem rögtön két volt műegyetemi évfolyamtársamnak, akik óriási Beatles-fanok voltak, lemezről, rádióból, magnófelvételről szinte minden Beatles-nótát ismertek, tudták, hogy melyik szám melyik lemez melyik oldalán és hanyadikként szerepel. El is csábítottam őket a következő Aranytízre és a pozitív döbbenetet láttam arcukon, aztán meg hallhattam a lelkendezést, a felsőfokú jelzőket. Mi több, később a BlackBirds olyat is tudott játszani, amit nem ismert ez a két nagy Beatles-es, de ez már messze nem az első BlackBirds-élményhez tartozik.

A lényeg számomra azóta is, hogy menni kell és hallgatni a zenekart – lehetőség szerint – bárhol és bármikor! Ha 2008-ban (négyévesen) jók voltak, akkor 2016-ban (tizenkét évesen) tinédzser korban még jobbak! És milyen lesz, ha megérnek? Hat év múlva megtudjuk …

 

2016.06.20.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

THE BLACKBIRDS BEATLES EMLÉKZENEKAR MAGYARORSZÁG ÉLŐ BEATLES SHOW // THE BLACKBIRDS BEATLES TRIBUTE BAND HUNGARY LIVE BEATLES SHOW BUDAPEST BEATLES