fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

A Beatles Indiai Világa

Közös műsor a klasszikus indiai zenét játszó Calcutta Trio-val, melynek ősbemutatójára George Harrison felesége - Olivia Harrison - egy üdvözlő levelet is küldött a The BlackBirds számára. Az egyedülálló műsorban Ravi Shankar indiai rágái mellett George Harrison a Beatlesben- és a szólókorszakában írt mély és megindító dalai kaptak helyet.

Ravi Shankar a világ talán legismertebb és legzseniálisabb szitárművésze volt. 1966-ban ismerkedtek meg George Harrisonnal és egészen halálukig mély barátságot ápoltak. George-ot ő tanította szitározni - a Mestere volt. A Beatles volt az első rock zenekar, akik szitárt használtak a könnyűzenében. Elsőként a „Norwegian Wood” c. dalban '65-ben, majd később követte még néhány indiai hatású szerzemény, melyekben a szitár mellett a tablá, a tanpurá vagy a shehnai is megszólalt.
 
Az előadás egyedisége többek között abban rejlik, hogy Ravi Shankar egyetlen európai tanítványának - Kozma András szitárművésznek - zenekara nem szokott könnyűzenei produkcióban részt venni, de ez egyszer kivételt tettek.
 
A műsorban helyet kapnak Ravi Shankar rágái mellett George Harrison szóló - és Beatlesen belül alkotott számai is és azok a szitárra írt Beatles dalok, melyek az együttes hangzását egyedibbé tették a hatvanas évek derekán (Love You To, The Inner Light stb.)
 
A 2 órás előadást a látványos színpadkép, a vetítés, az indiai ruhák és Ravi Shankar kedvenc indiai füstölőinek illata teszi még egyedibbé.