Egri Road, Beatles múzeum - Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Egri Road, Beatles múzeum - Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band facebook Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band twitterBemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band

MANAGEMENT
LennonArt
+36 70 452 0010
info@blackbirds.hu
.................
Tichomir Brhlik [SK, CZ] | +421 907 774 315
harley1234@azet.sk
HUNGARIAN BEATLES & SOLO YEARS TRIBUTE BAND ALAPÍTVA: 2004

Bemutatkozás

Megtisztelő és egyben hihetetlen is számunkra, hogy eddig közel 13 évet tölthettünk el a The BlackBirds Beatles Emlékzenekarral a magyar és a nemzetközi zenei életben. Amikor 2004 májusában először koncerteztünk egy kis budapesti szórakozóhelyen, álmunkban sem gondoltuk, hogy John, Paul, George és Ringo dalait mintegy hivatásként játszhatjuk majd tizenkét év múlva - túl a 871. fellépésünkön - is! Továbbá megtisztelő számunkra, hogy Európa második Beatles Múzeumának (az Egri Road-nak) a hivatalos zenekara vagyunk és, hogy 2016 áprilisától (a BEATLES által is használt) legendás VOX erősítők endorsere és hivatalos partnere lehetünk. http://www.blackbirds.hu/vox/
 
Azon túl, hogy nagyon-nagyon szeretjük a Beatles zenéjét és a Beatles a mindenünk, közel áll hozzánk az egész hatvanas évek életérzése, divatja és az "All You Need Is Love" üzenete! Nagyon szeretjük a régi hangszereket és a csöves erősítőket. Ha nem Beatles emlékzenekar lennénk, biztos, hogy akkor is ugyanezeket az erősítőket, dobokat és gitárokat használnánk! Ezek a „tárgyak” úgy lettek megalkotva, hogy már-már túllépnek önmagukon és önálló lélekkel és személyiséggel rendelkeznek. A The BlackBirds alapító dobosa (Gyuri) közülünk egy elvetemült gyűjtő is, több nagy Beatles kiállítással (VAM Design Center, Rockmúzeum, Danubius Hotel, stb.) a háta mögött.
 
Büszkék vagyunk rá, hogy szinte az összes európai Beatles fesztivál és Kanada mellett eddig ötször járhattunk Angliában (első magyar zenekarként léphettünk fel a liverpooli Beatles fesztiválon), a Beatles szülőhazájában, ahol 1981 óta Beatles emlékzenekarok töltik meg Liverpool klubjait. Sétálhattunk London híres utcáin, átkelhettünk az Abbey Roadon, láthattuk a legendás EMI stúdiót, játszhattunk a Beatles bölcsőjének nevezett Cavern Club színpadán Liverpoolban és találkozhattunk számos olyan emberrel, akik részesei a nagy Beatles mítosznak és legendának – köztük a két élő Beatles taggal is: Paul McCartneyval és Ringo Starral! Manapság a budapesti A38 hajón van rendszeres klubunk és évente 60-70 koncertet adunk Magyarországon és világszerte egyaránt. A Beatles tagjai mellett sokat köszönhetünk Közönségünknek is, hiszen nélkülük nem tarthatnánk itt! Köszönjük az eddigi 12 évet! Éljen a BEATLES!!!
 

A The BlackBirds sztori:

 

2004. május 13-án, pénteken Magyarországon, Budapesten, egy kicsi - a Cavern Clubra emlékeztető - pubban fellépett négy srác: ekkor adott először koncertet a The BlackBirds Beatles emlékzenekar. (Két nagy B-vel és egybeírva! A név a Beatles együttes Blackbird című dalára utal, magyarul "feketerigók"-at jelent.)

Azóta sok minden történt: ahogy mondani szokás, egyik felkérés hozta a másikat. Sokasodtak a koncertek városi klubokban, vidéki fesztiválokon, céges rendezvényeken; a zenekar sokfelé megfordult országszerte, és ezzel párhuzamosan mindinkább elismert médiumokban jutott szóhoz. A külföldi felkérések sem várattak tovább magukra: a fiúk eljutottak Mallorca szigetére, majd a környező országokba - Ausztriába, Szlovákiába, Romániába -, turnéztak Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában és Norvégiában, valamint életükben először eljutottak a tengeren túlra: Kanadába! Ezek után nem váratott magára tovább Anglia sem, ahol első magyarországi zenekarként nagy sikerrel szerepeltek a 2007-es Beatle Week-en, Liverpoolban, ahol három nap alatt hét koncertet adtak. Ezt 2008-ban, 2009-ben és 2015-ben is megismételték!

A zenekar elképzelése - a 2004-es alakuláskor és azóta is -, hogy felidézze a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az eredeti hangszerek (Epiphone és Fender gitárok, Höfner basszusgitár, a Ludwig dobfelszerelés) és a régi, csöves Fender és VOX erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Ez önmagában azonban kevés lenne: a Beatles munkásságához való tiszteletteljes és alázatos viszonyulás, a Beatles és általában a zene szeretete az, ami eredetivé tehet egy ilyen produkciót. Az elegáns megjelenés, a korhű színpadi ruházat nem mímelés és utánzás: a fiúk ezzel is megtisztelik a Beatles emlékét, a BlackBirds közönségét, és persze magát az előadást is.

A Beatles együttes dalai mellett a tagok önálló munkássága is szerves részét képezi műsoruknak. Koncertjeiken időnként elhangoznak a régi örökzöldek mellett John, Paul, George és Ringo szóló éveinek remekei is.

A zenekar nem híve a feldolgozásoknak, hiszen feldolgozni akkor érdemes, ha a végeredmény jobb lesz, mint az eredeti... és bizony a keserű tapasztalat: általában azt nevezik manapság feldolgozásnak, amiből kihagynak egy-két jó témát, néhány feleslegesnek ítélt szólamot, vagy egyszerűen megváltoztatják a harmóniákat.
 
Nyilvánvaló azonban, hogy nem nyomtalanul múlt el idestova 50 év, és azt sem szabad elfelejteni, hogy szemben a fennmaradt stúdiófelvételekkel, egy működő zenekar "élőben" játszik. Ezért a The BlackBirds nem dolgozza fel a dalokat, ehelyett inkább koncertszerűen ad elő mindent. Teheti ezt azért, mert olyan együttes életművét mutatja be, amely még ma is érdekes, értékes, hiteles és aktuális. Ezért adják elő a fiúk a dalokat koncertről koncertre, és hiszik, hogy ennek a zenének, és mindezen túl az igényes "élőzenének" értéke, jövője és semmivel nem helyettesíthető varázsa van.


 

Tagok:

 

Dobos László (ének, gitárok, zongora): Szüleim elmondása szerint már csecsemőkoromban is szerettem a zenét: ha gitár szólt a közelben, akkor lehetséges volt nyugodt körülmények között öltöztetni, pelenkázni, egyébként folyton rúgkapáltam, ezért zene nélkül megoldhatatlannak látszott a feladat. Nyolcéves lehettem, mikor először fedeztem fel magamnak a Beatlest: óriási volt. Azóta rengeteg zenét hallgattam, sok mindent megszerettem, de őket sosem felejtettem el. Időről időre újrahallgatva felvételeiket, rá kellett jönnöm, hogy századszorra is izgalmasak. Nem tudom, mi a titkuk, vagy, hogy van-e egyáltalán, de azt hiszem, nem is érdekel, az egész úgy nagyszerű, ahogy van. Boldog vagyok, ha az ő zenéjüket játszom, és ezt a boldogságot igyekszem (igyekszünk) átadni Nektek, kedves közönség. www.doboslaszlo.hu
 

Hajba Áron (ének, gitárok, szájharmonika, zongora): 1982-es évjáratú vagyok, tehát pont lemaradtam a legtöbb dolgokról, amiket a legjobban szeretek a könnyűzene történetében. Legalábbis élőben. Azért egy jónéhány bakelit lemezt sikerült addig hallgatni, amíg csak bírta ugrálás meg sercegés nélkül. Szegény szüleimnek elég komoly gyűjteményük volt, amíg szét nem hallgattuk, imádják a zenét. Hát én is imádom, el is döntöttem ötéves korom körül, hogy zenész leszek. Aztán az is lettem. Ezzel viszonylag tömören összefoglaltam mintegy huszonöt évet, de a lényege, hogy rengetegféle zenét játszottam, főleg blues és rock zenét, és a Beatles valahogy időről időre visszaköszönt. Valahogy nem lehet kikerülni, mondjuk nem is próbáltam, sőt. Szeretek visszatérni ehhez az óriási állomáshoz, ahol jönnek-mennek a legkülönbözőbb emberek, zenészek, rajongók, zenemániákusok, véletlen arra járók. Itt szinte bárkivel megtalálom a közös pontot, mert a legtöbb ember ebben egyetért: A Beatles menő. Az volt régen is, most is az, és az is marad.
 
 
Hoffmann György (dob): Lennonhoz hasonlóan én is október 9-én születtem. A Beatles és Fonográf dalokat már 4-5 évesen doboltam a házunkban megtalálható bútordarabokon, fakanállal. A dobolásban nem a technika és a "matek" érdekel, inkább a lelkemet és gondolataimat próbálom hallatni a hangszeremen keresztül. 
Az egész életemet egy "beatlesfelhőben" élem és csak anyagi okai vannak, hogy nem nekem van a világ legnagyobb Beatles gyűjteménye. :-)
Legalább annyira jelentős és fontos nekem a Beatles tagok egyéni munkássága is, mint a közösen készített dalok. 2003-ban sikerült személyesen is találkoznom Paul McCartneyval Budapesten egy autogram erejéig. 2004-ben teljesült életem másik álma is: két hétig London és Liverpool utcáin sétálhattam. Liverpoolban alkalmam volt személyesen találkoznom Pete Besttel, aki 1960 és 62 között a Beatles dobosa volt, Allan Williams-szel, a Beatles első managerével, Julia Bairddel, John Lennon féltestvérével és az eredeti Quarrymen tagjaival is. Mindezek után felemelő érzés volt a 3 liverpooli turnénk, ahol többször feljuthattunk a Cavern Club színpadára. Itt egyszer Denny Laine előtt is játszhattunk. Hú! És hát az sem volt piskóta, amikor 2009-ben Tony Curtis gratulált az öltözőnkben, egy budapesti koncertünk után. De amit senki és sehogysem fog felülmúlni, az az a tény, hogy Ringo Starr kb.10 percig fogadott az öltözőjében a 2011-es budapesti koncertje előtt. Kezet fogtunk, aláírta a pólómat, majd búcsúzásként átölelt! Szóval senki ne csodálkozzon, ha csak úgy kóválygok és elvagyok magamban... még nem tudtam feldolgozni!!!
 
 
Hajba Imre (ének, basszusgitár): 1978-ban születtem Budapesten. Zenével a 90-es évek közepe óta foglalkozom. Rengetegféle zenekarban megfordultam már, de zenei pályám egy - számomra igen örömteli - fordulata révén ismét a BlackBirds Beatles emlékzenekar tagjává válhattam 2012 áprilisában. A Beatles zenéje lenyűgöz, a benne rejlő feneketlen mélység megszédít! Paul McCartney zsenialitása az egyik legnagyobb zenei inspirációm. Nagyon nagy öröm számomra ezeket a dalokat ilyen kitűnő zenész kollégákkal játszani, akik a Beatles zenéje iránti alázatot és tiszteletet teszik az első helyre! 

Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
Bemutatkozás, The BlackBirds - Beatles emlékzenekar - Hungarian Beatles & solo years tribute band
PARTNEREINK   Website Design Online Marketing HW Online
Website Design
Online Marketing
2012 Copyright ©